Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Giesbaergske Ramadan Iftar

09/06/2018 @ 20:00 - 23:00

Giesbaergske Koleuren Gazette en V.O.E.M. vzw organiseren t.g.v. de jaarlijkse ramadan een iftar in Geraardsbergen: het initiatief gebeurt in samenwerking met de gemeenschap en wil een brug bouwen tussen culturen. Iftar is het vasten verbreken waarmee elke dag tijdens de ramadan wordt afgesloten: moslims (en niet-moslims) die de jaarlijkse ramadan volgen, mogen na zonsondergang opnieuw eten en drinken. Het is gewoontegetrouw een moment van gezellig samenzijn dat de spirituele oefening vervolledigt. Vanaf 20u. kunnen deelnemers terecht in het Koethuis. De iIftar zal dan ingeleid worden om vervolgens samen het buffet te kunnen nuttigen. Er is ook kinderopvang voor de kleintjes voorzien.
Iedereen is welkom om kennis te maken met het breken van de vasten tijdens de ramadan.

Giesbaergske Koleuren Gazette werkt al acht jaar op een vrijwillige en onafhankelijke manier aan een superdiverse samenleving in Geraardsbergen, door publicaties en een activiteitenkalender doorheen het jaar.
V.O.E.M. vzw is een landelijk erkende koepelvereniging, actief in Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant. Samen met lidverenigingen organiseren ze diverse activiteiten rond cultuur, gemeenschapsvorming, educatie en maatschappelijke activering. Het doel is om dialoog tussen mensen van verschillende achtergronden, culturen en geloofs-overtuigingen te stimuleren. Ontmoeting is de sleutel tot een breder en beter begrip van elkaar. V.O.E.M. is een bruggenbouwer tussen de verschillende (geloofs)gemeenschappen.

Gegevens

Datum:
09/06/2018
Tijd:
20:00 - 23:00