Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Denderroute zomerzoektocht in en rond Geraardsbergen – “In het spoor van Jan de Lichte”

01/05/2018 @ 10:00 - 31/08/2018 @ 10:00

Neem deze zomer deel aan deze ontspannende auto- of fietszoektocht van slechts 25 km en maak kans op een waardebon voor een citytrip naar keuze bij Connections of een van de vele andere mooie prijzen. Voor meer dan 1000 euro aan leuke prijzen te winnen! Deelnemen kan op een of meerdere dagen naar keuze tussen 1 mei en 31 augustus. De zoektocht vertrekt en eindigt in Geraardsbergen maar kan ook vanuit Galmaarden gestart worden. Formulieren in dienst toerisme Geraardsbergen en Galmaarden verkrijgbaar.

Prachtig parcours langs feërieke groene plekjes van de Denderstreek, met vooral rustige, landelijke wegen en mooie vergezichten. Onderweg ontmoeten we lokale helden als Majoor Van Lierde en kruisen we het spoor van de beruchte Zwarte Bende en de Bende van Jan de Lichte. We duiken onder de taalgrens en doorkruisen het pittoreske natuurreservaat ‘Prés Rosières’ in Deux-Acren. Langs het gehuchtje Akrenbos en door Viane zetten we daarna via ‘’t Hol’ koers naar Galmaarden, waar we de groene tuin van het Baljuwhuis bezoeken en halt houden op de top van de Bosberg. Langs het duistere Raspaillebos keren we tenslotte terug naar Geraardsbergen, waar we de dag afsluiten in de schaduw van de legendarische Muur.

30 korte vragen oplossen waaronder een ‘mini-fotozoektocht’ op een kort stukje parcours, met 8 gemakkelijk te vinden foto’s. Gratis drankjes en kortingsbonnen bij horecazaken onderweg inbegrepen!

Gegevens

Begin:
01/05/2018 @ 10:00
Einde:
31/08/2018 @ 10:00