Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Crowdfunding voor een boek voor De Kollebloem

15/05/2018 @ 00:00 - 14/06/2018 @ 00:00

Er is een nieuwe crowdfunding bezig in onze streek, nl. van bioboerderij De Kollebloem in Sint-Lievens-Esse. Leen Verwimp en Antoine De Paepe van De Kollebloem hebben een droom voor hun boerderij: ze willen de grond vrijkopen, zodat de komende generatie geen pacht hoeft te betalen en biolandbouw zo gegarandeerd kan worden in de toekomst. Hun visie en inspiratie schrijven ze momenteel neer in een boek, gecombineerd met een paar receptjes en veel mooie foto’s. Om hun droom waar te kunnen maken, hebben we een crowdfunding opgezet: https://nl.ulule.com/kollebloemboek/ .
Anders kunnen ze het boek niet bekostigen. Maar het is een leuke formule: je koopt een boek en kan er nog wat bij krijgen, in ruil voor je steun aan de Kollebloem: een etentje, een nacht in de B&B… Het zijn echt toffe ‘rewards’.

Het wordt een boek met alles wat jij al had willen weten over De Kollebloem. Antoine en Leen vertellen over hoe het allemaal begon. Over pionier zijn in de biologische landbouw in Vlaanderen. Van familiebedrijf ging de Kollebloem over naar een coöperatieve met steeds meer inbreng van anderen. Anno 2018 maakt het bedrijf deel uit van cvba de Vroente, samen met 2 andere boerderijen. Heel bewust wordt de afzet kleinschalig gehouden en kiest de Kollebloem voor directe afzet. Wekelijks worden groentepakketten geleverd aan zo’n 220 klanten in de regio Herzele, Zottegem, Aalst, Geraardsbergen, Ninove, Oosterzele en Merelbeke. Sinds een jaar is er ook verkoop in de Lousbergmarkt in Gent.

In het boek maak je niet alleen kennis met de mensen op de Kollebloem, maar ook met de groenten. De seizoenen vormen daarbij de rode draad: het enthousiasme van de zomer, de oogst in de herfst, de rust en stilte van de winter en het nieuwe leven in de lente. Je vindt er ook tips en receptjes om creatief van al dat lekkers te kunnen genieten.

Deze crowdfunding blijft online tot 15 juni. Als we geen 6.500 euro halen, gaat alle geld terug naar de funders.

Gegevens

Begin:
15/05/2018 @ 00:00
Einde:
14/06/2018 @ 00:00