Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

24e Egmonttocht

10/05/2018 @ 07:00 - 15:00

24e Egmonttocht – Wandelcub Egmont Zottegem
Donderdag 10 mei 2018

Op donderdag 10 mei 2018, Hemelvaartdag, organiseert wandelclub Egmont Zottegem zijn 24e Egmonttocht. Na benamingen als “wisselbeker” en “beschermde tocht”, heeft onze wandeling tegenwoordig het predicaat van “promotocht”. Wat de naam van deze wandeltocht ook weze, het blijft een klassieker en één van de hoogtepunten van het seizoen voor de club.
Al jarenlang vinden zo’n 3000 wandelaars de weg naar de Bevegemse Vijvers en dit ondanks het feit dat er her en der communiefeesten plaatsvinden. Een echte wandelaar gaat die dag echter eerst wandelen en schuift dan zijn voeten onder tafel. Hij (of zij) mag er dan ook op rekenen dat ook dit jaar een tachtigtal vrijwillige medewerkers klaar staan om hem op zijn of haar wenken te bedienen. Zo worden frisdranken, warme dranken, bieren, belegde broodjes en smos in de startzaal en de rustposten aangeboden. Frietjes met saté of frikadelworst staan ook op het menu maar dan enkel in de startzaal. Dit alles aan de bekende zeer democratische Egmontprijzen. De politiediensten wijzen er wel op dat de wandelaars reglementair moeten parkeren en de verkeersregels in acht nemen. Vrijwillige stewards, uitgerust met fluovest, zullen ernaar streven dat iedereen dit op een veilige en correcte manier doet.
Inschrijven en starten in de Bevegemse Vijvers kan vanaf 7 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 euro, leden van een erkende wandelfederatie genieten een korting van 0,40 euro. Wij vragen wel aan die leden om spontaan hun lidkaart te tonen bij de inschrijving. Er wordt gescand bij de inschrijving en leden die hun lidkaart niet kunnen tonen zullen gescand worden als niet-lid en ook 1,50 euro moeten betalen.

Parcoursbeschrijving:

Alle afstanden starten in de feestzaal Bevegemse Vijvers.
4 km
Een plaatselijk omloop in Bevegem en Grotenberge (rustpost) en dan door het Breivelde park. Ook voor rolstoelgebruikers.
8 km
Vanuit de startplaats langs landelijke wegen naar de rustpost in Erwetegem. Terug door de verkaveling De Lelie.
12 km
Hier kiest men richting centrum en langs de spoorlijn bereikt men de rustpost in Sint-Goriks-Oudenhove. Terugkeren via Strijpen en opnieuw het centrum van Zottegem.
18 km
Net als bij de 8 km wordt ook hier eerst naar Erwetegem getrokken. Na de rustpost gaat men via Stuivenberg en het Parkbos naar Sint-Maria-Oudenhove (rustpost 2) om dan via Eeckhout en Godveerdegem terug te keren.
24 km
Idem als 18 km maar na de rustpost 2 wandelt men naar Sint-Goriks-Oudenhove voor een derde rustpost. Terugkeren zoals de 12 km.
32 km
Idem als de 24 km maar met een plaatselijke lus in Sint-Goriks-Oudenhove.
42 km
Als de 32 km maar met een tweede plaatselijke lus in Sint-Maria-Oudenhove.
50 km
Doet hetzelfde als de 42 km met bijkomend nog de extra lus in Erwetegem als toetje.

Naar het gesmaakte voorbeeld van vorig jaar is er op de 50 km (inschrijvingsprijs 5 euro) opnieuw:
– Bagagevervoer naar Sint-Maria-Oudenhove.
– Gratis bevoorrading op elke rustpost.
– Aan de eindmeet een gratis abdijbier.

Nog enkele nuttige gegevens:
– Starten kan van 7 uur tot 15 uur aan de Bevegemse Vijvers.
– De inschrijvingsprijs is 1,50 euro. Leden van een wandelfederatie betalen 1,10 euro op vertoon en na het scannen van hun lidkaart.
– In de startzaal frietjes met saté of frikadel.
– In alle zalen warme en koude dranken, pistolets of boterham met kaas of gehakt en smos.

Bestuur en medewerkers van Egmont verwachten jullie massaal voor een mooie wandeling in een landelijke omgeving en hopen uiteraard op schitterend wandelweer.

Verder inlichtingen: De Corte Patrick – voorzitter: 09/360 56 21 of 0474/21 01 97

Gegevens

Datum:
10/05/2018
Tijd:
07:00 - 15:00