db Magazine

Schrijvers zorgen voor leesvoer in dB Magazine.
De meesten zijn oude bekenden uit de ‘papieren Beiaard’. Deze stukken proza zijn ideaal voor wie meer wil weten over een onderwerp, een leuk verhaal wil lezen, een moment los wil geraken van de dagelijkse beslommeringen.

Anny Bert :
Begon in de ‘papieren Beiaard’ met het uitdelen van oorvegen. Ze groeide uit tot een gesmaakte figuur, die met subtiele humor en een snuif sarcasme het dagelijkse leven weet te vaten in boeiende observaties.

E-Columns uit Goeferdinge : 
KDP kijkt met een breedbeeldlens naar de Wereld en plaatst zijn Vlaamse Ardennen in een ruimer perspectief. Met zijn algemene kennis weet hij te verbazen. De wereld past perfect in zijn Vlaamse Ardennen.

Herontdek de Vlaamse Ardennen :
Je kent natuurlijk de streek. Denk je? Hier verzamelen we plaatsen die het leven leuk, interessant of boeiend maken. Soms gaat het over toerisme, vaker gaat het over de geneugten in de Vlaamse Ardennen.

Interviews : 
Hier laten we markante figuren aan het woord uit de Vlaamse Ardennen. De schrijvers zijn wisselend. Leer meer over de mensen die onze streek op de kaart zetten.

Koekelarings (Zottegem): 
De Bakker kijkt met een vergrootglas naar het leven. Hij maakt al decennia lang deel uit van De Beiaard en kneedt de gebeurtenissen tot smakelijke kost. Als je de Koekelarings hebt gelezen ben je mee.

Sjarel Klak :
Een boer kijkt naar de wereld, wrijft over zijn klak en vraagt zich af waarin hij nu weer is terecht gekomen. Soms zijn het vertelsels, dan weer sprookjes of observaties, maar altijd voorzien van een monkellach.

Spiegeltje aan de wand :
SDS geeft al eens zijn ongezouten mening over een gebeurtenis die ergernis, verbazing of verontwaardiging opwekte. Hij geeft méér en dieper inzicht in een onderwerp uit de regio, het land en de wereld. Hier verneem je méér!