De Beiaard wordt NUUS! Lees er meer over...
Een midzomermusette!

Ons continent beleeft nu ‘Midzomertijd’!

Ik was de voorbije dagen even in Frankrijk, we verbleven in Saint-Omer. Op maandag 18 juni hoorde ik, via de radio, dat de gastronomische zomer van 2019 begint op 21 juni en na 17 uur.

In Europa krijgt de Noordpool nu ( in de periode rond 21 juni ) de hele dag lang zonlicht.
In het noordelijke halfrond genieten we nu van lang daglicht en korte nachten, hoorde ik de radiopresentator nog vertellen. Daarna sprak hij over de Ronde van Frankrijk die in ons land van start gaat en van Eddy Merckx. Daarna werd er accordeonmuziek werd gedraaid.
Wanneer ik op 20 juni terug thuis kwam werd er in België langs de media veel over politiek en over de nieuwe samenstelling van de Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers gesproken:
Op 20 juni 2019 legden honderdvijftig Kamerleden de eed af en de volgende plenaire vergadering zal doorgaan op donderdag 27 juni 14.15 uur, kwam ik te weten.
Op dat moment zal het in Europa terug al enige seconden vroeger donker worden, peinsde ik hierbij.

Midzomertijd 2019

“ er hangen dit jaar verschillende
politieke kleuren onder de hete en
donderachtige midzomerwolken! ”

ik neem alvast mijn accordeon
om de toetsen te bespelen die
al en tijd op mijn vingers wachten

ik zal, in een musettepotpourri, vrolijke
akkoorden over ons geelgemengde
Vlaamse land te laten galmen

zodat in het nog jonge, tricolore strijdveld
de blauwe korenbloemen met de rode klap-
rozen een vredespolonaise kunnen dansen!

Karel De Pelsemaeker

PS: — Op 6 juli zal België alvast een grote feesttent worden: Eddy Merckx, de welgekende Belg en tot op vandaag de grootste wielerrenner aller tijden, zal hier gevierd worden. Daarom zal de Tour de France in onze hoofdstad vertrekken:
Brussel wordt op 6 juli de startplaats voor de ‘Tour de France van 2019’. Voor de tweede keer al mag in onze hoofdstad de Ronde van Frankrijk van start gaan! Dit jaar om de vijftigste verjaardag te vieren van de eerste Tourzege van Eddy Merckx in 1969.
‘De vijfenveertigste editie van de Ronde van Frankrijk ging ook in Brussel van start, dat was op 26 juni 1958, het jaar van Expo ’58! Deze ronde eindigde dan op 19 juli in Parijs.’
De eerste etappe van de Tour gaat dit jaar door, op zaterdag 6 juli 2019 en toert van Brussel via Charleroi en de Muur van Geraardsbergen terug naar Brussel. Op zondag 7 juli 2019 is er dan nog een ploegentijdrit in Brussel met aankomst aan het Atomium.
Terwijl heeft zelfs al onze koningin Mathilde, tamelijk incognito toch, op zondag 16 juni meegereden in een wielerwedstrijd van 40 kilometer die de hoofdstad en verschillende deelgemeenten doorkruiste! Rond 14 uur eindigde de rit aan ‘Dikke Linde’, nabij het Atomium in Laken. Mathilde fietste met een stadsfiets tussen de massa, met een lichtroze shirt aan en een zonnebril op haar neus. Uiteraard was ze ook gehelmd. Wie durft er nu nog beweren dat België gaan coherent land is? het wordt de eerstvolgende dagen zelfs hoogzomerweer over geheel ons land — Kdp.

Een midzomermusette!
Een ballade van hete zomerwolken.
Zal op 21 juli de oogst worden binnengehaald?
Een midzomermusette!
Ik bespeel een accordeon met een musette voor BelgIë
Het gele graanveld met nog een schijn van groen!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Krijg het nieuws uit jouw buurt

116519