Nog meer over “Vlaamse Meesters in Situ”

0
159

Ik schreef vorige week uitgebreid over ‘Vlaamse Meesters In Situ’, een project dat doorgaat van Openbaar Kunstbezit Vlaanderen in samenwerking met Toerisme Vlaanderen.

Ik kan hierover nog aanvullen dat het Provinciebestuur met zijn reeks ‘Erfgoedsprokkels’ mee op de kar springt van Vlaamse Meesters in Situ.
In die zin dat er al voor heel wat locaties, die deel uitmaken van het project Vlaamse Meesters in Situ, reeds erfgoedsprokkels werden of zullen uitgebracht worden.
‘Erfgoedsprokkels’, zijn kleine handige gidsjes, mooi geïllustreerd en vlot geschreven, die de gasten kunnen meenemen op een wandeling langsheen de ‘moet ik gezien hebben’ kunstwerken of meubilair in een kerk of belangwekkend gebouw. Tegelijk geven ze ook wat informatie over de locatie zelf waarin al dat moois zich bevindt.
Je kan een volledige lijst vinden op www.oost-vlaanderen.be/erfgoedsprokkels.
Voor de regio Zuid-Oost-Vlaanderen is er al een erfgoedsprokkel van de kartuizersite van Sint-Martens-Lierde en komt er – met OMD – nog eentje over de Sint-Bartholomeuskerk.
Het provinciebestuur wil met dit initiatief aanvullend zijn op Vlaamse Meesters in Situ.

“ Ik kreeg dit bericht van: Martine Pieteraerens – beleidsmedewerker
Provincie Oost-Vlaanderen dienst Erfgoed W.Wilsonplein 2, 9000 Gent
tel. 09/267 72 28 www.oost-vlaanderen.be “

Ik stuurde Martine vorige week, een mail, waardoor ze de uitgebreide tekst en de foto’s uit onze digitale De Beiaard kon bekijken en kreeg van haar al snel een antwoord en enige gidsjes toegestuurd.
Waarvoor onze hartelijke dank Marine.

Karel De Pelsemaeker

Gidsboekjes Erfgoedsprokkels .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here