Groot-Ninove geneest 571 melaatsen en tbc-lijders in 2019

0
63

In het spoor van pater Damiaan  zette, dokter Frans Hemerijckx, ereburger van Ninove, zich gans zijn leven in om de lepra uit te roeien. Zijn droom was: Zieke mensen genezen en gelukkig maken en in hun waardigheid herstellen. Hij had een voorliefde voor de melaatsen omdat zij uitgestoten werden.

Ook dit jaar , voor de 53ste keer, konden wij rekenen op de inzet, fijngevoeligheid en  milde steun van vele Ninovieters. De opbrengst zonder de rechtstreekse overschrijvingen aan de Damiaanactie is hoopgevend en bedraagt 28565,15 euro. Hiermee zullen 571 melaatsen en tbc-lijders genezen worden.

 DUIZENDMAAL DANK!

Hartelijk dank opnieuw aan allen die dit prachtig resultaat mogelijk hebben gemaakt. We denken aan de vele milde schenkers, maar ook aan  de trouwe medewerkers en coördinatoren van de stad en de deelgemeenten, de schooldirecties en hun medewerkers, de verantwoordelijken van de warenhuizen, parochies en de zusters,  de vele jonge mensen, vormelingen, jeugdbewegingen, schoolgaande jeugd, maar ook de taaie ouderen die volhouden…. om zich volledig belangeloos  in te zetten bij de  wijkacties en de stiftenverkoop o.a aan de warenhuizen en in de scholen…

PROFICIAT EN OPRECHTE DANK !

Laten we een teken van hoop blijven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here