De Beiaard wordt NUUS! Lees er meer over...
De koekoek is in 't land!

De Koekoek riep me toe: ‘Het is Pasen!’

Twee weken geleden, op vrijdag 5 april, was ik rond 18 uur in de taalgrensgemeente Ghoy. Ik was er samen, in het zaaltje van hoeveslagerij ‘La Fontière’, met Italiaanse en Geraardsbergse wielerliefhebber. Ik schreef daarover, in onze digitale De Beiaard, zelfs een tekst. Ik schreef toen in mijn verslag, dat over de ontvangst van onze Italiaanse vrienden en de Ronde van Vlaanderen handelde, niet dat ik daar voor de eerste keer dit voorjaar een zwaluw over de weiden zag scheren. Terwijl heb ik er nu wal al meerdere gehoord en gezien!
Gisteren, tijdens de ochtend van 19 april om 8u 30 hoorde ik, voor de eerste keer deze lente, de koekoek roepen. Het deed me veel plezier om deze vogel zo vrolijk vanuit de populieren bezig te horen. Hij riep vier keer en daarna niets meer.
‘Hij heeft me tocht laten weten dat hij terug is en dat we in de paasdagen zijn aangeland’, peinsde ik nadien al verder onze bloemen te verzorgen
.
Wat me tijdens de ochtend van Goede Vrijdag ook heel goedgezind maakte was het weer, rond 8u 30 was het reeds 18°C. Mijn euforie werd nog completer als ik merkte dat tijdens de nacht onze seringenstruiken en onze appelboom in bloei waren gaan staan. ‘Het wordt een fantastische Pasen’, vertelde ik tegen mezelf. ‘We zullen dit later nog dikwijls vernoemen’, dacht ik verder.

Hebt u beste lezer al de koekoek gehoord, goed luisteren want hij verkondigt – Vrolijk Pasen! –

Paasochtend

zonder partituur zingen enkele vogels lentearia’s!

De paasweide

op het middaguur in de
spot van zonnestralen

fladdert een wit-oranje vlinder
van klaverbloem naar pinksterbloem

twee lammetjes dartelen
over de weide heen en weer

en derde kwispelt gelaten en met
openstaande potjes zijn staartje

Karel De Pelsemaeker

De seringen staan al in bloei.
Appelbloesem
De koekoek is in ’t land!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Krijg het nieuws uit jouw buurt

116519