Tijdens een verkeerscontrole wordt een drugsdealer in de kraag gevat.Hij krijgt 500 euro boete.

0
298


Geraardsbergen. Afgelopen weekend voerde de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde een actie uit tegen drugs en alcohol in het verkeer in de buurt van het station van Lierde en de dancing Tropicana te Schendelbeke. Een bestuurder werd betrapt met een hoeveelheid MDMA, XTC en speed. De man kreeg een boete van 500 euro.

Afgelopen weekend – de nacht van zater- 13 op zondag 14 april – voerde de Lokale Politie van Geraardsbergen/Lierde een drugs- en alcoholcontrole uit in de buurt van het station van Lierde en de dancing Tropicana te Schendelbeke.
In totaal werden 83 ademtesten afgenomen. Hiervan bliezen 3 chauffeurs ‘Positief’ en 2 ‘Alarm’. Eén persoon weigerde een alcoholtest af te leggen. Het rijbewijs van deze chauffeur werd onmiddellijk ingetrokken.

Twee bestuurders werden aan een drugstest onderworpen en testten positief. Ze kregen een proces-verbaal ‘drugs in het verkeer’. Eén bestuurder werd gevat met verschillende verboden middelen (MDMA – XTC – speed) op zak. Hij kreeg een Onmiddellijke Minnelijke Schikking (OMS) van 500€ gepresenteerd!

Een andere  bestuurder was in het bezit van een verboden wapen en ontving een Onmiddellijke Minnelijke Schikking (OMS) van 350€.

Julien Borremans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here