SP.A Zottegem pleit voor zone 30 in Noordstraat en omliggende straten

1
478

Na klachten door buurtbewoners pleit SP.A Zottegem voor een zone 30 in de Noordstraat in Zottegem en omliggende straten.

De laatste tijd kreeg ik veel klachten over onveilige verkeerssituaties in de Noordstraat en de daar omliggende straten”, zegt Yana Giovanis, gemeenteraadslid voor SP.A Zottegem. Verschillende buurtbewoners klagen over verkeersonveilige situaties in en rond de Noordstraat. Vaak rijden wagens, bussen en vrachtwagens veel te snel. Daarnaast rijden er elke dag meerdere wagen in de foute rijrichting. Wat zeer onveilige verkeerssituaties met zich meebrengt in het centrum van onze stad. Ook de staat van het wegdek zorgt voor problemen. Zo beven de huizen veel meer door de oneffen rijweg. Opspattende stenen hebben zo al enkele huizen en geparkeerde wagens beschadigd.” Gemeenteraadslid Giovanis zal de situatie dan ook aankaarten bij de bevoegde schepen, Matthias Diependaele, op de volgende gemeenteraad. “Ik zou graag van de bevoegde schepen horen welke maatregelen het stadsbestuur zal nemen om deze verkeersonveilige situaties aan te pakken? Het is duidelijk dat enkel wat oplapwerk van putten in het wegdek niet zal volstaan om een veiligere omgeving te creëren voor de buurtbewoners en zwakke weggebruikers. Oplapwerk is vooral een oplossing op korte termijn. Daarom stellen wij met SP.A voor om in deze buurt een ‘zone 30’ in te voeren. Men zou moeten nagaan of er eventueel snelheidsremmers kunnen worden geplaatst. En tot slot, vragen wij zo snel mogelijk een grondige herstelling van het wegdek. Verkeersveiligheid is en blijft namelijk heel belangrijk. En wanneer buurtbewoners ongerust zijn, is het aan ons stadsbestuur om hen gerust te stellen en samen te kijken naar een oplossing.”

1 REACTIE

  1. Eigenaardige opmerking die pas nu aangeklaagd wordt inzake de Noordstraat en omgeving ondanks het feit dat de SPA meer dan tien jaar deel uitmaakte van de meerderheid en er dan geen klachten waren. Wat dan met de problemen van de Molenkouter waar de problemen reeds meer dan 20 jaren aanslepen zonder enig gevolg. Waar op sommige plaatsen de voetpaden er al meer dan 20 jaar schandalig bijliggen met alle gevolgen voor de voetgangers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here