Klimaatbetoging in Zottegem

1
1173

15/03/2019 – Zottegem – 150 betogers zakten af naar het station van Zottegem voor een klimaatmars. Deze werd georganiseerd door Climaxi’t Uilekot vzw, Voedselteams vzw, Youth For Climate Gent, Natuurpunt Zwalmvallei en Fietscampagne “Cycling the City”.

“Net als in andere steden willen wij in Zottegem met mensen uit de ganse regio Z.O.-Vlaanderen actie voeren voor een beter klimaat en politieke veranderingen die dat mogelijk maken”, klink het bij de organisatoren.

“Wij komen niet alleen op voor een klimaatwet, maar ook voor initiatieven en wetten die het even concreet veranderen: een betonstop, beter openbaar vervoer in onze regio, verbetering van de publieke dienstverlening, méér bos, hernieuwbare energie in plaats van kernenergie en financiering daarvan door de sterkste schouders.”

 

1 REACTIE

  1. Ik heb uiteraard niets tegen maatregelen om het klimaat te verbeteren of niet te laten ontsporen, in tegendeel, maar die betogingen beginnen mij een beetje op de zenuwen te werken. Anderzijds is een opkomst van 150 personen wel een héél mager beestje als je er rekening mee houdt dat meer dan 20 groeperingen of instanties (zie krant HLN van vrijdag) opgeroepen hebben om mee te betogen. Dat is zo gemiddeld een 7 man. Van een succes gesproken !
    Zouden al die klimaatbetogers trouwens bereid zijn om hun gsm of smartphone te bannen, hun ski- of zomervakantie op te zeggen, al hun verplaatsingen met de fiets of het openbaar vervoer te doen (dus geen auto of bromfiets meer) niet meer naar muziekfestivals te gaan (waar ze trouwens niets dan rotzooi achterlaten), vegetariër te worden enz. . Ik denk niet dat veel ermee zullen akkoord gaan. Verbeter de wereld, akkoord, maar begin bij jezelf !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here