KUNSTENAAR JOHAN TAHON MAAKT VIJF METER GROTE GOD VAN DE LIEFDE

0
245

Belgisch kunstenaar en Zwalmnaar  Johan Tahon onthult een vijf meter grote ‘God van de Liefde’ voor de Vrije Universiteit Brussel. Vandaag is er nog de gipsen versie maar die wordt weldra in brons gegoten. Vervolgens zal het beeld  definitief aan de nieuwe ingang van de VUB campus worden geplaatst.
Op vraag van de VUB, maakte Johan Tahon de nieuwe sculptuur ‘Eros/Eroos’. Het vijf meter hoge beeld met verscheidene abstracte elementen komt aan de inkom van de Brusselse universiteit te staan. Eros/Eroos verwijst naar de gelijknamige godheid uit de Griekse mythologie; de zoon van Ares en Aphrodite die met zijn pijlen verliefdheid afvuurt.
Tahon kiest ervoor om dit beeld aan pers en geïnteresseerden voor te stellen, alvorens het van gips naar brons gaat en definitief aan de ingang van de VUB campus wordt geplaatst.

 

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here