De Beiaard wordt NUUS! Lees er meer over...

De Leefschool Oosterzele leert kinderen ‘Stoppen met kroppen’

‘Als school is het belangrijk om zowel oog te hebben voor cognitieve remediëring als voor emotionele remediëring. Het is erg noodzakelijk dat kinderen op de juiste wijze leren omgaan met hun eigen emoties’, duidt Martine Vande Moortsele, directrice GO De Leefschool Oosterzele. (Reporter 17, foto’s De Leefschool).

ingezonden leefschool

‘Daarom werden er dit schooljaar twee gevoelsplekken uitgebouwd op ons schoolterrein. Een ”troostplek” waar kinderen heen kunnen wanneer ze verdrietig zijn en een “stoomafplek” waar ze hun opgekropte emotie op een non-verbale en constructieve manier naar buiten kunnen brengen’, vervolgt directrice Martine Vande Moortele. Het project kwam tot stand door een fijne samenwerking tussen kinderen, leerkrachten en ouders in samenwerking met Lut Celie en de financiële ondersteuning van oudervereniging en Lions club. Op vrijdag 8 februari  werden de hoekjes officieel geopend.   Reporter 17

ingezonden leefschool

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Krijg het nieuws uit jouw buurt

116519