’t Geutelingenbeslag

0
631


In Elst in Groot Brakel stoken ze met Geutelingen en houtovens de Vlaamse Ardennen warm!

Voor geutilingen goud en geel
van geklutste eieren boter gist
melk en suiker en veel
Brakels tarwemeel.

het mysterieus recept van deze
‘geutelingenbakte’
is ’n publiekgeheim, daarom

gebruik ook nog wat kandeel!

Ik ruik nu de houtgeur van de oven.
Ik zie de blauwe rook verklappen:
‘In Elst bij Brakel worden
weer geutelingen gebakken’.

Met d’iiste geute van het
‘geutelingenritueeel’ wordt
het geutelingenseizoen aangezet
waarbij Brakelaars gaan doorzakken.

Op de vierde zondag voor
Geutelingenkermis wordt door
de geutelingengieter met de
onverwoestbare traditie al begonnen.

Doch let op!
want op zondag na Sint-Apollonia
brengen de hovelingen hun eigen
temper naar de ovens!

 

Karel De Pelsemaeker

 

 

Volkstaal: * Temper staat voor het beslag van meel.

We binden ook een saus met temperke bloem. *

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here