Marktplein Scheldewindeke in vuur en vlam

De Windeekse Groenbuiken organiseren op zaterdag 12 januari vanaf 18 u 30 u voor de twaalfde maal een kerstboomverbranding. Iedereen is van harte welkom op het Marktplein van Scheldewindeke. Zaterdagavond wordt het Marktplein een vat vol leven. Letterlijk en figuurlijk: vuur en gloed. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

De Windeekse Groenbuiken hebben alle voorbereidingen getroffen om er andermaal een schitterend evenement van te maken. De Windeekse Groenbuiken zorgen voor sfeer, hapjes en dranken en uiteraard een knetterend vuur. Doedelzakmuziek en een vuurspuwer zorgen voor extra sfeer en spektakel. ‘De nachtraven onder ons mogen net zoals de vorige edities lang blijven hangen’, glimt voorzitter Filip Michiels, die zich geruggensteund voelt door een ronduit schitterend comité. En zie de Windeekse Groenbuiken organiseren met veel goesting en enthousiasme andermaal een kerstboomverbranding in hartje Scheldewindeke. Beleef een zalig avondje, laat staan nachtje, in Scheldewindeke. Geen mens die er aan twijfelt, zaterdagavond staat het Marktplein Scheldewindeke in vuur en vlam. En ‘De Windeekse Groenbuiken’ hopen dat er opnieuw een massa volk komt afgezakt.
Bezorg kerstbomen
Je kan je kerstboom op zaterdag 12 januari vanaf 9 u naar het Marktplein Scheldewindeke brengen. Wie als inwoner van Scheldewindeke geen vervoer heeft, geeft een seintje (ten laatste op donderdag 10 januari) aan [email protected],  09 / 362 57 25. De Windeekse Groenbuiken komen dan op zaterdag 12 januari je kerstboom ophalen aan de straatkant. Info: Filip Michiels, voorzitter ‘De Windeekse Groenbuiken’, 0498 / 50 01 04.   Reporter 17

1 REACTIE

  1. Kan deze vereniging overwegen om een “meer milieuvriendelijke “activiteit te organiseren? Waarom de lucht nog meer vervuilen met CO2 en andere schadelijke stoffen, door het “onnodig verbranden” van kerstbomen (verhakselen is meer milieuvriendelijk). Is dit nog van deze tijd ? Wellicht kunnen mits wat inventiviteit evenwaardige alternatieven gevonden worden (bv. kleinere kampvuren verspreid over de markt i.p.v. massale kerstboomverbranding) zodat een zinloze verbranding wordt vermeden en er toch nog een sfeer van “samenhorigheid” plaats vind. Ik weet dat heel wat voorstanders van dit evenement hierover geen enkel “bedenking” tolereren, maar ik wil duidelijk stellen dat ik NIETS heb tegen deze vereniging, die positieve initiatieven neemt voor het lokale verenigingsleven in Scheldewindeke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here