Lange Winterdagen

0
131


Een kopje thee?
Een kopje thee is bovendien niet voor niks een kopje thee. Het is een warme drank, die daardoor ook warme gevoelens oproept. Onderzoek toont aan dat het vasthouden van een warme kop thee ertoe leidt dat we vreemden als vriendelijker, sympathieker en meer betrouwbaar ervaren. Alleen al het vasthouden van warme drank, zoals thee, heeft die onbewuste invloed!

December donkert voor mijn
raam tot bijna negen
met ijzige mistige dagen
tergt me ook met regenvlagen
die soms veranderen in sneeuw
of ijzel op de wegen.

Weemoedig zijn nu mijn dagen
hoewel ik mij met thee
van Sint-Janskruid wapen
voel ik toch die drang
om wekenlang te slapen

Schone dromen
helpen mij
de donkere dagen dragen.
Wat moet ik nog fantaseren
overpeinsde ik daarnet
om de winter gezellig te trotseren

Misschien lig ik met haar
tot Lichtmis in ons bed
dan genieten we wellicht van
enige opwekkende zwoele pret.

Karel De Pelsemaeker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here