Wat ik vandaag zal doen

0
143


Een “Poëtische Driesterren lunch ”

Eigenlijk wil ik een 3 sterren gerecht bereiden!

Ik zal groene vers geplukte spruitjes kuisen en
een kom gezouten water aan de kook brengen
om ze nog groener te blancheren!

Daarna zal ik melige patatten
– bintjes – schillen!

Ik zal ook de tafel dekken
met teljoren, messen, vorken
en glazen om Oude Geuze in te schenken
ook de mosterdpot zal mee op tafel staan.

‘k zal spek van Ardense scharrelvarkens
braden en ook de patatten garen
het spekbraadvet over de spruitjes gieten
ze op matig vuur zetten en er een klont boter,
nog wat zout, peper en nootmuskaat bijdoen.

Daarna zal ik haar ‘en me mezelf’
met de stijl, van een Maître d’ hotel,
uit een 3 sterrenhotel, bedienen
de oude Geuze zal in de ijsemmer staan!

Zij, maar vooral ik, zal de glazen laten
klinken zoals een drie-sterren-chef
het wil zien.

– Ik mag wel niet vergeten om mooie
slanke witte waskaarsen te gaan kopen.

Karel De Pelsemaeker.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here