Gedurende het herfstverlof naar Flobecq!

0
374


E-mail uit Goeferdinge

 

Na een kuitenbijtende wandeling van 11km, op zondagmorgen 28 oktober, doorheen “d’ Hoppe” een gekend gehucht van Vloesberg, namen we een stevige lunch ( stoep met spek en saucissen ) in de ‘Caplette’. In het Vlaams, onder de Franse benaming, jarenlang gekend als ‘ la Chaplette’.

De Caplette was in de jaren 1950 en – 60 een zeer gekende zaak. Aan het einde van de 20ste eeuw tot midden 2002 was het de ontmoetingsplaats van de ‘Groene jongens’ die zich tegen de grondvervuiling van d’Hoppe verzetten! Deze protestacties haalden over heel ons land, in alle kranten,  het nieuws ook het tv-journaal van vrt en rtbf. Van vanaf 2003 tot dit jaar in juli bleef deze zaak gesloten. Van juli tot op vandaag is ‘ De caplette’ terug een succes aan het opbouwen.

Weldra zal ook de balzaal van weleer, die mede met het café onder het dak van het gebouw  zit, een nieuw leven krijgen. Verschillende artiesten die er vroeger optraden zijn al aangesproken o.a. Marino Falco, alias Marijn Devalck .

Wie gedurende het herfstverlof eens stevig wil wandelen, of griezelen rond Halloween, kan alvast naar La Houppe of d’Hoppe in Flobecq trekken. Men zal er u in verschillende talen graag ontvangen, want deze plek is terug, net zoals een halve eeuw geleden, kosmopolitische aan het worden. We spraken, en hoorden, er op 28 oktober alvast Nederland, Frans, Engels en ook Duits, Gents en Aalters.

Eigenlijk heb ik spijt dat ik deze week voor 4 dagen naar het Franse Bordeaux trek, want, en dit liet ik al dikwijls een de lezers van De Beiaard-online weten, ik vertoef heel graag in Flobecq en het Brakelbos; of daar waar de Vlaamse Ardennen en Pays des Collines elkaar de hand reiken.

Karel De Pelsemaeker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here