Opening lokalen Chiro Scheldewindeke

1
252

Op 20 oktober 2018 werd het nieuwe lokaal van Chiro Scheldewindeke plechtig geopend. Vanaf 19u30 werd het terrein opengesteld voor het grote publiek en konden ingeschrevenen genieten van zelfgemaakte wraps. Aansluitend waren er diverse muzikale optredens van ‘Yokan’ en dj ‘Tranq’.

De uitvalsbasis van de lokale Chiro was verouderd en duidelijke aan een vervanging toe

De Chiro zal niet meer vertoeven in de alom bekende houten chalets gelegen nabij GC De Kluize. De uitvalsbasis van de lokale Chiro was verouderd en duidelijke aan een vervanging toe. De chalets werden niet verbouwd, het gemeentebestuur koos er resoluut voor om een nieuw gebouw te gebruiken. Toen het fitnesscenter Adonis failliet ging, zag het gemeentebestuur meteen mogelijkheden en kocht men het gebouw. Het nieuwe gebouw werd dan ook toegekend aan de Chiro van Scheldewindeke die meerdere malen de erbarmelijke toestand van het oude gebouw had aangekaart.

Het nieuwe gebouw is erg modern, zo is het uitgerust met douches en draadloos internet. Zowel de Chiro als de ouders staken de handen uit de mouwen om een prachtig gebouw af te leveren. De opening van het nieuwe gebouw kon rekenen op een massale toestroom van toeschouwers. Elkeen was onder de indruk.

1 REACTIE

 1. 1. In het artikel wordt de indruk gewekt dat de gemeente Oosterzele het voormalige Adonis fitnessgebouw na de aankoop gratis ter beschikking heeft gesteld van chiro Windeke. De waarheid is echter dat de gemeente het gebouw inderdaad heeft aangekocht, maar het niet zomaar ter beschikking stelt van de chiro.
  Er werd een 40-jarige huurovereenkomst afgesloten met een speciaal opgerichte vzw, nml. vzw Oudercomité Chiro Windeke. De jaarlijkse huurprijs bedraagt € 1 500, wat na 40 jaar neerkomt op in totaal € 60 000.
  Omdat het gebouw een ‘lege’ doos was, werd in de overeenkomst opgenomen dat de investeringen die binnenin het gebouw werden uitgevoerd, mogen afgetrokken worden van de totale huurprijs op 40 jaar. Niet onbelangrijk is dat de chiromeisjes, samen met de vzw, maar liefst €55 000 aan investeringen hebben gedaan binnenin het gebouw!! Eigen middelen dus. Uiteindelijk zal er jaarlijks een huurprijs van €125 moeten betaald worden aan de gemeente.
  Het mag duidelijk zijn, dit is niet zomaar een gebouw ter beschikking stellen…
  Anderzijds moet gezegd dat dat gemeente Oosterzele wel stevig geïnvesteerd heeft in de buitenaanleg!!!
  2. Er wordt aangegeven dat het gebouw zeer modern oogt en uitgerust is met douches en draadloos internet.
  Ook hier toch een kleine nuancering. Er werd welgeteld 1 douche voorzien en er is GEEN draadloos internet.
  Het gebouw oogt inderdaad zeer modern, zeker voor een jeugdbeweging. Maar er is in de eerste plaats gekeken met het oog op de toekomst. Zo werd het gebouw binnenin volledig gestript en van ‘nul’ heropgebouwd. Alles is dus nieuw en conform de geldende regelgeving (vb. elektriciteit,sanitair, keuken,…). De materialen zijn duurzaam en van degelijke kwaliteit. Ook werd het gebouw uitgerust met een inbraak- en brandcentrale met doormelding. De brandweer heeft in haar verslag aangegeven onder de indruk te zijn en het chirolokaal als voorbeeld te zien/gebruiken voor andere jeugdverenigingen. Wij hebben met de vzw keuzes gemaakt i.f.v. de veiligheid van onze kinderen.
  Deze unieke verbouwing is volledig op conto van de vzw en leiding. De buitenaanleg op deze van de gemeente Oosterzele, waarvoor onze oprechte dank!!
  Enkele sfeerbeelden: http://chirowindeke.be/vzw/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here