Vlaams Kampioenschap aspiranten in Lierde

0
432


Mijn legervriend ‘Staf Bervoets’ zijn kleinzoon is de winnaar geworden!

Ik was gisteren gaan supporteren voor de kleinzoon van m’n legervriend, Yarno Van Herck! Zo noemt de zoon van Kathleen Bervoets, dochter van mijn legervriend August Bervoets.

Bijna drie jaar geleden, in oktober 2015, zagen we mekaar terug in Geraardsbergen. Samen met nog vier andere legervrienden waarmee we in het Duitse Siegen, de legerkamer van het Bataljon Bevrijding deelden. Ik was toen op het idee gekomen die mannen via het telefoonboek en facebook op te zoeken, wat me op een persoon na lukte. ( Den Eddy Ploegaerts, die als vrachtchauffeur ook in de Stafcompagnie op onze kamer lag bleef, en blijft tot op vandaag, spoorloos! ) Sinds deze ontmoeting blijven we in contact met elkaar en lezen mijn legermaten ook mijn stukje uit De Beiaard online!

Het werd gisteren met Staf en zijn vrouw Liliane, die in Olen wonen, en zijn familie die in Lille woont, eveneens een gemeente uit de Antwerpse Kempen, een warm weerzien. Dankzij de overwinning van hun coureur Yarno Van Herck, werd het zelfs een echte feeststemming!

We hadden op voorhand afgesproken om na de koers even tot bij ons, in Goeferdinge, te komen. Als vanzelfsprekend hadden we mattentaarten voorzien, frigo-gekoeld bier, frisdrank en enige kaas en vleeshapjes, meer moest dat niet zijn om de nieuwe medaille van de jonge renner, waar hij heel pront op is, te vieren!

Een jaar geleden reed Yarno zijn eerste koers. Ondertussen heeft hij op zijn palmares zes overwinningen, tien podiumplaatsen en twee kampioentruien staan. Onder meer deze waar we gisteren op de Belgische Nationale Feestdag, in Sint-Maria-Lierde, getuige van waren.

– Bij de 13-jarigen waren er zessenvijftig starters en kwam het tot een bitse spurt om de eerste plaats, waarbij uiteindelijk Yarno Van Herck uit Lille het op een vierde van een wiel haalde tegen Belgisch kampioen Chepe Flussie uit Vaalbeek en Brian Lambrechts uit Westerlo. Voor Yarno Van Herck was het zijn zesde seizoenzege. –

Omdat deze overwinning in spurt gebeurde was Yarno bijzonder in zijn nopjes. Hij is meer een krachtrenner dan een spurter, vertrouwde hij ons toe. Het bergop en bergaf parcours van de Vlaamse Ardennen lag me wel. maar ook het trainen op spurten, dat ik de laatste maanden doe, heeft me geholpen. Alleszins een dikke proficiat moedige Yarno, klienkind van van mijn legervriend en Kempenzoon Staf ‘geboren in Poederlee’.

Karel De Pelsemaeker. [email protected]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here