Sint-Lievens-Houtem, fier op “Mooiste marktplein van Vlaanderen”

1
697

Zondag werd het prachtig vernieuwde marktplein van Sint-Lievens-Houtem officieel ingehuldigd.

Het gemeentebestuur zorgde voor een groot feest met een feestelijke receptie, muzikale optredens, een kinderdorp, foodtrucks, gezellige terrasjes én ook gouverneur Briers. Het marktplein in Sint-Lievens-Houtem is in ieders ogen prachtig geworden en wordt door velen zelfs het mooiste marktplein van Vlaanderen genoemd. “Het was een fantastische dag”, reageert schepen van Openbare Werken Tim De Knyf. “Met tot ’s avonds een marktplein vol mensen die positief staan tegenover onze vernieuwde markt. Ook het kinderdorp en de fonteinzone was zeer gegeerd bij de jongste Houtemnaren. Ik ben zeer tevreden dat we de werken op een goed jaar klaar hebben gekregen zonder al te veel last voor de buurtbewoners en handelaars.”

Enkele video’s en foto’s uit het Beiaard-archief, met beelden van de werken

Met dank aan L.A.M.P. fotografie

1 REACTIE

 1. … wel het mooiste marktplein maar wel het meest niet gebruiksvriendelijk marktplein van gans Vlaanderen !
  Waarom een blauwe zone invoeren als er maar 2 winkels en 3 café’s zijn op het marktplein ?
  Moesten er zo’n 30 winkels zijn…ik zou nog zeggen…
  Volgens een rondvraag bij de mensen en middenstand is 68% niet tevreden !
  Het verkeer loopt alle dagen vast,zowel onder als boven het marktplein !
  De markthal zelf zal niet gebruikt kunnen worden tijdens de winter jaarmarkt,veel te hoog,en m’n ging duizenden Euro’s besparen door geen tenten meet te huren voor de dieren maar nu hebben ze 2 keer kosten,markthal en eronder nog eens tenten !
  Aansluiting Polbroeck met het marktplein is er een grote put te waarnemen die binnenkort dienst kan doen als vijver !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here