Lentewandeling in Boekel met start in de straat “Franskouter”

0
718


Sint-Blasius Boekel is een deelgemeente van Zwalm en wordt bij de plaatselijke bevolking en in de volksmond gewoon als Boekel uitgesproken. Het woord “Boekel” zou zijn oorsprong vinden in het afgeleide woord “beukelo” of beukenbos. De patroonheilige van het dorp was Blasius en dus de combinatie van beide vormt de huidige naam.

De wandeling kreeg de naam tussen “Tussen wind- en watermolens” en start in de straat Franskouter. We zoeken er de zeskantige wandelpaal met startnummer 56 en stappen respectievelijk naar de volgende nummers: 54, 53, 55, 59, 87, 58, 44, 43, 57 en tenslotte 56. De wandeling heeft twee lussen en de eerste wandellus is ongeveer 6,3 km lang. De tweede lus doet er nog eens 3,7km bij, althans voor diegenen die nog voldoende energie hebben. Het is een aangename en zeer rustige wandeling met weinig drukke wegen maar vooral met boswegeltjes, af en toe een flinke klim, en landelijke mooi onderhouden voetwegeltjes. De vergezichten zijn typisch “Vlaamse Ardennen”. Voor een drankje of een vlugge snack heb je vele mogelijkheden. In de nabijheid en op de wandelroute liggen o.a. café De Vliegende Hollander, B&B Sint-Blasius-hof, B&b De Bosgeus, B&B Korsele 59, Restaurant De Mechelse Koekoek, Vankatiewoning Molenbergrust, Vankantiewoning ’t Heufke, Vankantielogies Johaan’s Lodge, Vakantiehuis Rekelberg, Eetcafé ’t Hol van Pluto, en Vakantiewoning Villa Sanseveria. Geniet van je wandeling, de fotoreeks is een voorsmaakje van wat je zelf kan beleven in Boekel. Meer informatie kan je bekomen bij : toerisme@zwalm.been toerisme.vlaamseardennen@oost-vlaanderen.be

Tekst en foto’s Herman De Knijf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here