Feestelijke opening Marktplein in Sint-Lievens-Houtem.

0
430


Sint-Lievens-Houtem, 20/04/2018 – Veel muziek, een kinderdorp, eet- en dranktentjes, een affiche-ballonwedstrijd, het moet een gezellig treffen worden op het nieuwe Houtemse Marktplein, op 6 mei 2018. Een belangrijke tak van het culturele leven op de gemeente, is een boos op de organisator, want de beeldende kunstenaars zijn opnieuw vergeten. We hadden iets moois kunnen realiseren zeggen ze met veel spijt nu ze er niet bij mogen zijn op deze leuke en feestelijke opening.

De organisatie is in handen van  het gemeentebestuur Sint-Lievens-Houtem.
Voor de feestelijke opening van het nieuwe Marktplein slaan de muziekverenigingen (Yamco, Fabrieksconcerten, Muziekcentrum en Houtem Rock) van Sint-Lievens-Houtem en het gemeentebestuur de handen in elkaar. We sluiten de opening van het Marktplein dan ook aan op twee aandachtsweken ondersteund door de Vlaamse gemeenschap: ‘De Week van de Amateurskunsten’ en ‘Jonge Helden’. In die optiek werd als thema gekozen ‘En avant la musique!’

Opening en receptie
15 uur: Officiële opening door de gouverneur
15 tot 16 uur: gratis receptie voor alle inwoners!

Het feestprogramma

Muziek
Het muziekprogramma is een mix tussen fanfaremuziek en popmuziek, van beginnende én ervaren muzikanten. Er is ook aandacht voor talent van eigen bodem, met het concert van muziekvereniging YAMCO en de optredens van 2 gelegenheidsbands van het eigen Muziekcentrum.

15.30 tot 16.30 uur: concert Yamco (podium)
16.30 tot 17.30 uur: optreden showband WIK Oostende (plein fontein)
17.30 tot 18.30 uur: concert Lady & the Gents (Muziekcentrum) (podium)
18.30 tot 19 uur: optreden showband WIK Lochristi (plein)
19 tot 20 uur: Blue-eyed Fox (muziekcentrum) (podium)
20 tot 20.30 uur: optreden showband WIK Lochristi 2 (plein)
20.30 tot 21.30 uur: The Smashing Birds (podium)
22 uur: Les Truttes (podium)

Kinderdorp
Een heus kinderdorp met springkastelen en leuke attracties zal ervoor zorgen dat de jongste Houtemnaars zich geen minuut vervelen. De feestelijke opening zal dus absoluut kind- en gezinsvriendelijk zijn.

Foodtrucks
Op een feest mag eten absoluut niet ontbreken. Een vijftal foodtrucks zullen heerlijke, kwaliteitsvolle snacks aanbieden: broodjes met Breydelham, hamburgers, pizza, Hakketak en een ijsjeskraam.

Drankstand
Uiteraard zijn er doorlopend frisse dranken te verkrijgen. De grote toog wordt uitgebaat door de deelnemende muziekverenigingen.

Affiche- luchtballonwedstrijd
In de gemeentelijke infokrant van mei zal een uitneembare affiche van de opening van het Marktplein bevatten. Aan alle inwoners wordt gevraagd om deze affiche op een goed zichtbare plaats aan hun raam op te hangen. Iedereen die een affiche aan het raam hangt, maakt kans op een unieke ballonvlucht over Sint-Lievens-Houtem op 6 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here