Bedrijfsbezoek bij Inex in Bavegem

4
89

_DSC4838

Sint-Lievens-Houtem, 25/03/2018 – Vorige week bezocht Vlaams minister van Milieu, Natuur en Landbouw de grootste onafhankelijke zuivelproducent van het land in het landelijke Bavegem (Sint-Lievens-Houtem).

Zuivelproducent Inex verwerkt jaarlijks 240 miljoen liter melk,  die worden opgehaald bij 450 Belgische melkveehouders.  Aanleiding voor het bezoek was de interesse van Vlaams minister Schauvliege in de innovaties van het  familiebedrijf INEX. Als bedrijf ontwikkelde Inex in  2017 en dit als eerste, heerlijke melkdrankjes zonder toevoegingen van suikers of zoetstoffen. De ontwikkeling van deze “TaBoe chocolade” en vanille melken werd volledig intern gerealiseerd, en gebaseerd op een volledig natuurlijk proces. Op deze manier kunnen kinderen genieten van al het goede van melk met een lekkere smaak. Daarnaast had Vlaams  minister Schauvliege ook interesse in de plannen van het bedrijf met het merk Bambix. Inex zal dit iconische merk op korte termijn herlanceren. Naast het uitgebreide gamma groeimelken komen ook de bekende Bambix berenkoekjes spoedig terug.

Herman De Knijf foto’s L.A.M.P.

4 REACTIES

  1. 240 miljoen liter melk van 450 boeren…is 534.000 liter per boer/jaar ! Dit zijn superkoeien zekers ? Of is de melk aangevuld met water ?

  2. Een korte toelichting : 534.000 liter per boer maar niet per koe…, want wellicht heeft iedere boer meer dan één koe !

  3. 350.000 liter melk (per jaar) met naar schatting 70 koeien per melkveebedrijf, dat is een vlotte 20 liter melk per dag per koe.

  4. Herman…534.000 liter per boer opbrengst is hier de juiste toelichting, ongeacht hoeveel koeien die boer heeft !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here