Vrachtwagenchauffeur dodelijk ongeval Oosterzele legt positieve drugstest af

3
134

IMG_0267

Oosterzele, 22/03/2018 – Onderzoek van het parket heeft uitgemaakt dat het dodelijk ongeval van dinsdag op de N42 vermijdbaar was. De vrachtwagenbestuurder legde daarenboven een positieve drugtest af.

Het ongeval gebeurde toen de vrachtwagenchauffeur, een 38-jarige man uit Mol, inreed op een file op de N42 ter hoogte van het kruispunt met de Reigerstraat. Hierbij kwam een motorrijder om het leven, een 26-jarige man uit Wetteren. Hij stond achteraan in de file en kwam met zijn motor onder de vrachtwagen terecht. Beiden voertuigen en ook een wagen vatten brandden uit. Bij het ongeval waren nog een achttal voertuigen betrokken. Meerdere personen raakten ernstig gewond.

Na onderzoek van de verkeersdeskundige van het parket is gebleken dat het ongeval vermijdbaar was en dat de vrachtwagenbestuurder de file (tijdig) had kunnen en moeten opmerken. De vrachtwagenbestuurder legde daarenboven een positieve drugtest af. De onderzoeksrechter in Gent besliste gisteren om de vrachtwagenbestuurder aan te houden.

3 REACTIES

  1. sterke controle doen moet je eens kijken als er vrachtwagens op de autosnelwegen rijden massaal gevaarlijk steken gewone voertuigen voorbij ze mogen toch niet en welke snelheid ze rijden amaai zeg ,ze zijn niet allemaal zo ,maar veel ongelukken die zeker vermeden konden politie moet meer controle op de autostrade doen,veel onschuldige mensen worden gedood door roekeloos gedrag van vrachtwagens,echt waar de laatste tijd is het benauwelijk om nog de snelweg op te gaan,,,

  2. komiek dat juli de vrachtwagens altijd de schuld geven,indien de gewone autos 95 km per uur rijden zal er geen enkele vrachtwagen voorbijsteken nl,deze zijn begrenst op 90kmh,geef toe er zijn uitzonderlingen maar daarom nog niet naar iedere vrachtwagen wijzen ,de meeste ongevallen gebeuren door toedoen van de gewone autobestuurder die met alles bezig is gsm en noem maar op,ze konden beter veel hogere boetes geven op gebruik gsm in de wagen ,zou veel verkeersongelukken verminderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here