Phishing mails steeds dreigender

0
15

image006

Algemeen, 08/03/2018 – De afgelopen weken zijn aanvallen op computers sterk toegenomen. De meest gebruikte manieren om uw computer te besmetten zijn de zogenaamde phishing-aanvallen, waarbij een aanvaller schadelijke programma´s via mail probeert te installeren.

De mails komen van adressen die bekend lijken, maar waarbij een of meer letters gewijzigd zijn. De berichten bevatten links die u naar een frauduleuze website doorsturen, hetzij illegale programma’s installeren.

Wat vaak voorkomt:

– Een bevel om snel te reageren
– Bedreigingen over ernstige juridische of financiële gevolgen
– Een link

De afzender van een phishing e-mail zal bijvoorbeeld vragen naar uw persoonlijke gegevens via e-mail of op een website. Doe dat nooit, zelfs als de e-mail echt lijkt te zijn en afkomstig lijkt van een officiële instantie. Geen enkel legitiem bedrijf zal ooit vragen naar uw login en wachtwoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here