Zebrapad voor Langestraat – Z-park

3
2

foto6053

08/12/2017 – Op voorstel van het stadsbestuur van Zottegem is de Provinciale Verkeerscommissie (PCV) op 5 december akkoord gegaan met de creatie van een zebrapad, vergezeld van een aandachtsportiek én punctuele verlichting boven het zebrapad ter hoogte van het Z-Park op de gewestweg Langestraat (N454).

Burgemeester Jenne De Potter en schepen van mobiliteit Peter Vansintjan reageren tevreden dat de deskundigen van de Provinciale Verkeerscommissie instemmen met de door het stadsbestuur voorgestelde maatregelen om de verkeersveiligheid te verhogen en dat deze maatregelen door het Vlaams Gewest op korte termijn zullen worden genomen.  De stad was vragende partij om op korte termijn de veiligheid en het comfort van de voetganger te verhogen vermits het streefbeeld omtrent de Langestraat nog moet worden opgemaakt door de Vlaamse Overheid en bijgevolg de bijhorende definitieve herinrichting van de Langestraat nog lang niet voor morgen zal zijn.

De uitvoering van de genomen maatregelen wordt door AWV  in het vooruitzicht gesteld in het voorjaar 2018.

 

3 REACTIES

  1. prutsoplossing – vijgen na pasen …. toen het gemeentebestuur de toelating gaf om zo’n winkelproject uit te bouwen hebben bepaalde gemeenteraadsleden de voorziene verkeersproblemen/veiligheid voorspeld en aangeklaagd … maar de verantwoordelijk kijken niet verder dan hun neus lang is … en voilà nu is’t daar chaos alom !

  2. Mijn dank aan diegene die het in een stroomversnelling brachten op hoger niveau. 😉
    Terechte beslissing om de locatie minder onveilig te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here