VIDEO: Over de Processie van Plaisance 2017 in Geraardsbergen

2
2

 

6-IMG_3173Geraardsbergen, 28/08/2017 – Gisteren trok de alom gekende kermisprocessie door het oudste stadsgedeelte van de Mattentaartenstad. (KDP)

8-IMG_3161

Er werden, dit jaar, 44 verenigingen ingeschreven vooraleer de rondgang vanop de Markt naar de Brugstraat stapte om daarna langs de Grotestraat naar de Collegestraat en de Wijngaardstraat naar de Gentse Straat te stappen. Om vandaar verder te trekken langs de Gaffelstraat, de Karmelietenstraat, de Wijngaardbrug en een stukje van Denderstraat en Penitentenstraat te nemen; om dan de Nieuwstraat op te klimmen en via de Vredestraat terug, met het reuzenstel en het Schrijn, terug naar de Markt te trekken.

En we zijn weg!

Posted by Guido De Padt on Sunday, August 27, 2017

Daarna werd er duchtig Saint-Saucisse gevierd! Dit volksevenement werd terug op zijn plaats waar het ooit ontstond in de ‘Cerkel’, die nu ‘The Preacher aka Bar Provisoir’ noemt, gevierd! Dit nadat het de laatste 2 jaar naast de kerk in een tent doorging. Men kon er tot laat in de namiddag de strofen van het nieuwe, in het dialect gezongen, lied ‘Het Schraan’ horen ten hemel stijgen!

(Karel De Pelsemaeker)

2 REACTIES

  1. Ik dacht onstaan in ‘ cafe eendracht’ dat nu ‘De Preacher’ noemt en niet de Cerkel..en was geen twee keer in tent maar eenmalig in 2016.

  2. De Eendracht was ook wel de Cerkel van ‘Cercle Catholique’ en het vieren van St Saucisse is 2 keer naast de kerk doorgegaan : in 2015 en 2016. Ik weet het sommigen beweren dat cerkel de Liberoalen bâ es. Maar Kurt spreek eens met oude Giesbaargeneirs. GRTjs -Kdp. –

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here