Bestel het Crit’Air ecovignet voor je naar Frankrijk op vakantie gaat

6
62

Schermopname (155).png

Algemeen, 11/06/2017 – Wie deze zomer met de auto naar Frankrijk rijdt en nog geen ecovignet heeft, kan daar maar beter niet te lang meer mee wachten. “Anders dan de autovignetten in Duitsland of Zwitserland, kunt u het Franse ecovignet niet aan de grens of in een winkel kopen. (FDS)

U moet het aanvragen via het internet, en het kan al gauw een tiental dagen of meer duren alvorens het vignet in de bus valt”, waarschuwt Danny Smagghe van Touring.

Almaar meer Franse steden – waaronder Parijs, Grenoble en Lyon – hebben al zogeheten ‘zones met beperkte circulatie’ ingevoerd. Andere, zoals Rijsel, Straatsburg, Bordeaux en Montpellier, beginnen er in september mee. Bedoeling: (te) vervuilende auto’s uit de stadscentra weren. Het Crit’Air-vignet bestaat in zes kleuren, van groen (voor propere elektrische auto’s) tot grijs (auto’s van vóór 2000).

“Vanaf 1 juli kan al wie bijvoorbeeld in Parijs zonder het juiste vignet rondrijdt, beboet worden”, vervolgt Danny Smagghe. Die boete bedraagt 68 euro, terwijl het vignet slechts 4,80 euro kost (inclusief verzending).

Een minimale én bovendien eenmalige investering, want het vignet blijft geldig zolang de auto ingeschreven is. Bestellen kan via: https://certificat-air.gouv.fr/fr/demande.

(FDS)

6 REACTIES

  1. Je kan de website laten vertalen, maar ook dan is het me niet gelukt. Kan iemand me vertellen welke gegevens we precies moeten overnemen a.u.b.

  2. mij is het dus wel gelukt via de Franse versie maar is niet enkel Franstalig (Nederlands staat er helaas niet tussen) al was het even zoeken welke gegevens ik moest leveren. Inmiddels bevestiging gehad dat ik binnen enkele dagen vignet zal ontvangen. ben benieuwd.

  3. Mij is het gelukt. Je kan via de website van touring stapsgewijs alles in het Nederlands lezen wat je moet doen en invullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here