Vandalisme in Egmontpark Zottegem. Getuigen gezocht

1
2

18817638_10154532289931512_1149458264_o.jpg

Zottegem, 31/05/2017 – Vanochtend werden vandalenstreken vastgesteld in het Egmontpark. De muren van het kasteel werden besmeurd met graffiti en ook de tent van het More Blues Festival deelde in de brokken. (PDV)

Het vandalisme werd vanochtend vastgesteld, meer dan waarschijnlijk zijn de vandalen gisterenavond of vannacht aan het werk geweest. Eerder deze week kreeg het Egmontpark ook al bezoek van vandalen. Toen werden stoelen van het bibliotheekterras beschadigd.

Deze keer moest de muur van het Egmontkasteel eraan geloven. De vandalen gingen er met een spuitbus op te werk.

Beneden in het park zijn de voorbereidingen aan gang voor het More Blues Festival dat vanaf vrijdag plaatsvindt. Daar scheurden de vandalen de tent open en verschaften zich zo een weg naar binnen. Daar haalden ze opnieuw hun spuitbus boven en besmeurden verschillende objecten.

De spuitbus werd nadien in papier gewikkeld dat nadien in brand werd gestoken. De politie kwam ter plaatse en is een onderzoek gestart. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van Zottegem.

(Pieter De Valkenaere)

1 REACTIE

  1. Wat een lverontwaardiging.
    De kwaal van illegaal taggen nooit voor preventieve acties noch bij Besturen laat staan politie aan te moedigen pakkans te verhogen en dan daders navenant te beboeten.Evenmin enige beleid ontwikkelen ter preventie.In vele steden vooral in Vlaanderen staan muren van tuinen en huizen vol , al jaren volgekribbeld met overigens illegale tagging ..Nu geërgerd reageren omdat het deze keer waardevol erfgoed ois , is wel gepast maar het is veel te weinig veel te laat Kom aub wakker help zoveel mogelijk daders (denken ze kunstenaars rte zijn , dan wel pseudo-mural artist van het laagste niveau), in de eerste plaats te hinderen , verder de huizen en muren met hun vermeende on-kunst” te beschadigen!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here