1 mei-motorrit Sint-Maria-Oudenhove bracht maar liefst 4.875 euro op

1
6

18198304_10154667155518230_9074169606314966045_n

Sint-Maria-Oudenhove, 01/05/2017: De 1 mei-motorrit ten voordele van Johan De Smet heeft maar liefst 4.875 euro opgebracht. Johan lijdt aan de Ziekte van Bechterew. (PDV)

De 1 mei-motorrit ten voordele van goede doel werd al voor de negende keer georganiseerd. Met de hulp van veel vrijwilligers wordt telkens geld ingezameld voor iemand uit de buurt .

Het betrof een bepijlde rit van 160 km doorheen Zuid-Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Vertrek- en aankomstplaats was zoals gewoonlijk het Sint-Hubertusplein. Ondanks de niet zo schitterende weersomstandigheden waren er opnieuw heel wat goedhartige deelnemers.

Johan De Smet lijdt aan een auto-immuun ziekte van Bechterew ( uitgesproken als Bechteref ). De ziekte is een reumatische aandoening waarbij het lichaam volledig krom groeit. Het begint bij ontstekingen aan de ruggengraat en bekken. In een verder stadium raken ook de andere lichaamsdelen aangetast , waardoor Johan momenteel reeds last heeft van de ziekte van Forestier , Scoliose en Scifose. Deze ziekte is niet te genezen .

Het enige wat de levenskwaliteit van Johan enigszins kan verbeteren is het nemen van pijnstillers, ontstekingsremmers en spierontspanners. Dit gebeurt momenteel door een pijnpomp met morfine en baclofen als medicatie. De opbrengst van deze benefiet gaat integraal naar Johan De Smet.

 

1 REACTIE

  1. als motard sinds 1963 wilde ik aanwezig zijn, zelf als vader van 100 % mindervalide dochter, weten mijn vrouw en ik wat het is, mindervalide te zijn, of in je omgeving er mee te maken hebben, ik was fier er te kunnen of mogen deelnemen,en er de trofee van oudste deelnemer in ontvangst te mogen nemen

    maar wie kon toen denken dat op 14 mei amper 13 dagen later en dit op Moederdag, plots onze zoon een hartadderbreuk kreeg en overleed, Danny was 51 j.

    dit gaf stof om te stoppen, maar er komen toch nog mooie momenten ,war men bij benefietreffen een kleine bijdrag kan leveren, dus doen we verder !!

    Ghijssels Sigmond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here