‘Bienvenue chez les Ch’tis’met Grijze Geuzen Zottegem

3
11

bienvenue_chez_les_chtis

Zottegem, 11/02/2017: De Grijze Geuzen Zottegem starten opnieuw met hun “Cinema Kreim Freis”. De eerste van drie zal plaatsvinden op donderdagnamiddag 16 februari aanstaande om 14u00 in het Lokaal Dienstencentrum: de komedie ‘Bienvenue chez les Ch’tis’.

1439460738

 

We bekijken een boeiende film door een existentiële bril : een fijne ontmoeting met koffie, thee en een stukje taart en een goeie babbel. Bienvenue chez les Ch’tis, een goedlachse komedie die je achterlaat met een warm gevoel. Vol grappige woordspelingen, slapstick en liefdevol lachen met de Noord-Fransen … die voor ons Belgen zéér herkenbaar zijn. De meest succesvolle Franse film aller tijden. Iedereen is van harte welkom en de inkom bedraagt 3,- € voor de leden en 4,- € voor niet-leden.

3 REACTIES

  1. M’enfin, soit. Dit is dan ook een héél leuke film die tehelijk onhelooflijk ‘Vlaams’ aanvoelt. Ceci n’est pas La France. Abaniënt. Mo how sèg.

  2. Het verhaal speelt zich af in Bergues, Franse naam van Sint-Winnoksbergen, bakermat van het graafschap Vlaanderen. Ch’ti is een spotnaam voor de sprekers van het Picardisch. Het Waals van Henegouwen is ook Picardisch. De film is een aanfluiting van de Vlaamse roots van Frans-Vlaanderen. De restaurants serveerden voor deze film waterzooi en potjesvlees. Nu verkopen ze chti bier. Danny Boon is van Valanciennes. Hij had beter moeten weten.

  3. Maar geniet toch van deze leuke film, van de mooie stadsbeelden met kanalen, belfort en beiaard. En bezoek eens Sint-Winoksbergen (Bergues), het is de moeite waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here