Handelaars Vlaamse Ardennen, ga online!

0
0

Vlaamse Ardennen, 31/01/2017: De dienst economische Zaken voerde een enquête uit bij internetgebruikers waarbij verrassende resultaten opdoken die onze regionale handelaars in Zuid-Oost-Vlaanderen tot nadenken en handelen moeten aanzetten. De resultaten werden deze middag 31 januari 2017 bekend gemaakt. Maar liefst 56 % van de internetgebruikers deed een online aankoop langs het internet. Bij categorie van 25- tot 34-jarigen vinden we de meest actieve gebruikers, waarbij 74 % geregeld langs het internet aankopen uitvoert. Onder de hooggeschoolden die kapitaalkrachtig zijn, is maar liefst 79 % actief om langs het internet aankopen te verrichten.

We kopen met zijn allen langs het internet het meest : kleding, reizen en tickets voor evenementen. Wist u dat 85 % van de Belgische huishoudens thuis een internetaansluiting heeft en een potentiële koper is langs het internet ? Voor de internetverbinding maken we het meest gebruik van de laptop liefst 77 % van de Belgen gebruikt deze draagbare computer voor internettoegang.

Ook de smartphone is met 71 % een ideale toegangspoort tot internet. Het aandeel van de vaste computer voor internettoegang bedraagt 53 % en 47 % bekijkt internet langs de tablet. Volgens deze cijfers is te zien dat we met zijn allen verschillende apparaten inschakelen om het internet te raadplegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here