Brakelse vissers klagen over Rijdtvijver

5
5

2958289-3f3fda7bbecfc80279b70db68719dc21

Brakel, 14/01/2017: Er wordt geregeld vis bijgezet op de Brakelse Rijdtvijver maar toch zijn de Brakelse vissers ontevreden. Deze week was er een vergadering en er werd een bioloog aangesteld om te zien wat er zo allemaal aan de hand kan zijn. Het water van de Rijdtvijver is gemiddeld op jaarbasis te ondiep. Dit is het gevolg van slib en erosieverschijnselen. De paaizone zou beter moeten worden uitgebouwd. Een visser zei ons dat de opbrengst per visbeurt gevoelig was gedaald. Werk aan de winkel dus zodat deze vijver terug een volwaardige biotoop wordt en de vispopulatie zich zelf reguleert.

5 REACTIES

  1. Er wordt daar veel gestroopt en men weet het, er is gewoon geen controle , ook de vissen die men uitzet zijn te klein, aalscholver voer noemt men zoiets, als je ziet dat er na een paar dagen een 40 tal van die vogels vis na vis bovenhalen en verorberen zegt het genoeg!!

  2. (sorry, ben op gsm scherm bezig,…) ik bedoelde : Als je graag meer duiding geeft, schrijf gerust een ruimer artikel. Je lijkt goed op de hoogte. Verstuur via mail aub naar redactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here