Zottegem kwistig met verkeersborden?

2
10

img_20170108_111932

Zottegem, 09/01/207: Volgens Groen Zottegem strooit het stadsbestuur met verkeersborden als was het zout tegen overvloedige sneeuwval. ‘De overdaad aan borden is opvallend, bovendien staan ze zeer ongelukkig opgesteld’, zegt Heidi Schuddinck, gemeenteraadslid voor Groen.

Groen verwijst naar de stadskernrenovatie om haar punt te maken. De aannemer is sinds enkele weken aan de slag en kijkt volgens de oppositiepartij niet op een verkeersbord meer of minder. ‘In het begin van de Stationsstraat plaatste men naast het bestaande verkeersbord een nieuwe paal waardoor je er nog moeilijk langs kan’, duidt Schuddinck het probleem. ‘Een passage met een kinderwagen of rolstoel is zelfs onmogelijk. Eén hogere paal met drie verkeersborden kan daar perfect volstaan.’

img_20170108_112005

Volgens Groen zijn verschillende borden overbodig of staan ze fout en ziet het geheel er bovendien rommelig en knullig uit. ‘Op de heraangelegde markt staan nu verschillende groepjes verkeersborden vlak naast de nieuw geplaatste zitbanken en bomen. Heel wat verkeersborden en fietswegwijzers kunnen een betere plek krijgen aan de rand van het Marktplein. Ter hoogte van de kerk is het einde van het voetgangersgebied aangeduid terwijl er helemaal geen voetgangerszone is .’

 

‘Het stadsbestuur moet zo snel mogelijk alle foute en overbodige verkeersborden weghalen’, besluit Schuddinck. ‘En de locatie evalueren van de borden die echt nodig zijn. Het zou jammer zijn dat men al het werk van de stadskernrenovatie teniet doet door er een woud van slecht geplaatste verkeersborden neer te planten.’

 

2 REACTIES

 1. aan Groen Zottegem

  voraleer kritiek te geven over de verkeersborden die in het stadscentrum geplaatst zijn hadden jullie best eerst eens contact genomen met ofwel onze verkeersdeskundige, mezelf of de politie. De borden zijn er gezet volgens de voorschriften van de verkeerswetgeving . En ja er staan er wel wat … de verkeersregelemetering schrijft dat ook zo voor .

  Ten gronde vind ik het zwak van Groen om alleen maar kritiek te geven zoals ze de laatste tijd te pas en te onpas doen ..
  welke schepên van mobiliteit heeft al meer intitatieven genomen voor de zwakke weggebruikers dan ikzelf?
  wie heeft de bussen uit het stadscentrum gehaald ?
  wie heeft van het stadscentrum een erf gemaakt ?
  wie heeft tweerichtingsverkeer voor fietsers ingericht in het stadscentrum ?

  Wie heeft fietsstraten ingericht?
  wie heeft kilometers fietspaden aangelegd? (en gaat er in 2017 mee door?
  wie heeft van de verkeersrraad een goed adviesorgaan gemaakt waar inhoudelijk wordt gediscussieerd?
  wie heeft een globaal snelheidsplan uitgewerkt voor het hele grondgebied van Zottegem ?
  wie heeft een tussenkomst van de Stad gerealiseerd in elk busticket op het grondgebied van Zottegem ?
  Wie blijft investeren in goede voetpaden?
  wie pakt de verkeersituatie aan rond de scholen ( en blijft dit ook dit jaar doen ?

  beoordeeol me daarop en niet op het aantal verkeersborden in het stadscentrum …

  peter vansintjan
  schepen van mobiliteit

 2. Gaan jullie ook overlijdens,geboorten en huwelijken opvolgen.veel mensen die de Beiaard lazen zijn vragende partij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here